vrijdag 28 oktober 2011

vraag het Dorien!

In het weekblad Privé staat een column van Dorien. Dorien heeft een schoonheidsinstituut en adverteert met vaste regelmaat in De Telegraaf met wervende teksten die mij aanpraten dat ik verzakt rondloop omdat ik niets heb “laten doen”. Of dat nog niet genoeg is, koopt zij iedere week in Privé een plekje dat zij vult met “onafhankelijk advies”. Ik krijg kriebels van de übergestylde foto van Dorien boven die column. Dorien is een exacte kopie van styliste Dyanne Beekman. Dyanne was vroeger een BN-er die hyperig metamorfoosde op televisie en in (daar is tie weer) Privé maar is nu vergeten omdat ze iedere kandidaat identiek uitdoste. Elke transformatie opnieuw hees Dyanne haar ongemakkelijk grimassende kandidaten in een kort leren jekkertje want dat was “sportief en hip”.
Terug naar Dorien. Met een tandpastaglimlach uit eigen salon van 329 euro helpt zij fictieve briefschrijvers af van hun makken. En daar wringt de schoen! Dorien mietert volkomen menselijke kenmerken in het vakje “ongewenst”.
Met de ”thuispriktest” adviseert Dorien aan “W. uit V.” om na het voelen van buikvet direct haar “lichaamsaccenten te komen verbeteren met acht à tien Accent-behandelingen” à raison van 200 euro per keer. Dat is kassa want erkende klinieken rekenen voor een buikliposuctie de helft. Gelukkig kan ze zonder operaties gewone verslappingen verhelpen op de "collageenbank". Dorien is niet voor één gat te vangen: “Cindy uit Amsterdam” heeft na het knippen van haar lange haren een kort kapsel en moet “enkele malen per week haar nek uitscheren”. Het zal je maar gebeuren! Drama! Dorien ziet de oplossing in het tienmaal voor 53 euro ontharen van Cindy’s nek met IPL-techniek. Ze laat nog even terloops weten dat dit ook kan bij mannen en onder de oksels want de columnruimte moet worden terugverdiend. Iedere week slijt zij een nieuwe behandeling uit haar gamma. Lezeressen dagdromen verlekkerd bij de in Privé geplaatste sterrenfoto’s vol spuitlippen en injectables, waarna zij hun banksaldo controleren en zuchtend witlof gaan koken.
Als ik Dorien google, mag ik alleen na het bekijken van haar foto haar website op. Op de foto draagt ze een kort Dyanne-jasje met militaire metalen knopen. Er is nog net geen zilveren sterretje in haar mond gefotoshopt om haar glow-in-the-dark-tanden te accentueren. Ik stuur Dorien een mailtje, want ik heb dringend advies nodig. Sinds het lezen van haar columns blijft mijn mond open hangen. Zou daar cosmetisch iets aan te doen zijn?

4 opmerkingen:

 1. Cosmetisch gezien,...gewoon....mondje dicht doen.

  Zonnebloem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heééééél herkenbaar, precies wat je zegt, volgens mij verzint ze zelf gewoon de vragen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, erg goed en origineel geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken de colum niet, daar ik de privé niet lees.... Maar zeker herkenbaar de media, sterren en alles er om heen proberen 'de gewone'mens continue complexen aan te praten. En precies; je kunt zien welke ster welke stylist heeft, ze gaan steeds meer op elkaar lijken! Ik wordt hier altijd een beetje boos van, misschien wel omdat je gaat twijfelen aan jezelf... Jammer! Ik ben dan denk ik toch liever uniek, ook al pas ik dan niet in het plaatje of is dat te gemakkelijk?? Het gebrek aan een geldboom, speelt misschien ook mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.