maandag 7 mei 2012

vrouwen-perikelen

Wat is het toch heerlijk om vrouw te zijn! Iedere ochtend is het weer feest met de vraag: wie word ik vandaag? Mijn humeur en afspraken van die dag bepalen wie ik wil zijn: tutje, hippie, rockchick of Barbie. Ik wissel gewoon heel eenvoudig mijn oorbellen en haardracht. Ik kies tussen parel- of veterketting, gympies of heels, minirok of jeans en hup, de transformatie is compleet.

Nou staat het er wel heel erg luchtig, maar let op! Het is zaak om niet te licht te denken over alle inspanningen die het kost om er iedere dag weer verfrissend en geweldig uit te zien. Dit is een jarenlang investeringsproces. Bloed, zweet en tranen verwerkt in tijd, geld en doorzettingsvermogen. Ook moet ik, om er een beetje stylish uit te zien, creatief en up-to-date blijven. Dat kan alleen met de luxe glossy’s. Ik heb zeker vijf abonnementen nodig. Succes betekent hard werken!

In tegenstelling tot een man, koopt geen enkele vrouw jarenlang dezelfde onderbroeken. Nee, damesondergoed varieert continu in hipheid. Het ene jaar is de string helemaal “it”, dan schrijft Sloggi weer een tailleslip voor. Tussendoor is het goed opletten met de hipster, boxer, tanga of rio. Ook de pasvorm verandert ieder seizoen: de bikinislip van 2010 zit echt compleet anders dan die uit 2012!

Zelfs iets ogenschijnlijk ultra-simpels als een panty vereist jarenlange pas-sessies. Je zou er gek van worden. Ieder warenhuis en merk voert andere maten; de ene maat L is de andere niet! "Huidskleur” heet overal anders. Kies ik nude, hazel, caramel, skin, tendresse, caresse of natural? Neem ik acht, vijftien, twintig, dertig, of veertig denier? Of toch vijftig? Daarna komen de dilemma’s over wel of geen ingezoomd kruis, te knellende taillebanden of knullig versterkte tenen. Dat kost bakkenvol energie. Gelukkig begrijpt mijn lief dat ik voor een goede panty gewoon echt een hele dag moet winkelen.

Mijn klerenkast is een paradijs. Een levenswerk. Een goed formaat kast is van het grootste belang; simpel “extra large” is voor beginnelingen. De walk-in-closet is “the real thing”. Al mijn accessoires en kleding heb ik uren- en urenlang gesorteerd op seizoen, prijs, kleur en levensfase. Mijn kast is een tijdmachine die toont wie ik ben. Die mij herinnert aan vrijers wiens stijl ik klakkeloos overnam. Dat is het resultaat van vele jaren hard werk.

Een of twee keer per jaar delf ik het onderspit. Als wij op vakantie gaan, haalt mijn schat twee koffertjes van zolder. De zijne is zo gepakt. Ik ben wat langer bezig. Eerst leg ik de snoezigste setjes klaar op bed, maar als ik mijn toilettas in mijn koffer leg, passen er nog net vier paar teenslippers, vijf bikini’s en zes kledingstukken bij. Dan wik en weeg ik urenlang, vaak nog tot ver voorbij etenstijd. Na dagen zwoegen klik ik, zittend op het deksel, de sloten dicht. Mijn boek en zonnebrandcrème heb ik dan al stiekem in de andere koffer gefrot.

Eenmaal op weg naar het vliegveld ben ik echt toe aan vakantie. Uitgeput van al het combineren en schiften ben ik zwaar gefrustreerd omdat er nog geen vijfde van mijn lijstje in de koffer past. Puffend in de vliegtuigstoel fluistert mijn man dan altijd lief “zie je nou schat, je hebt helemaal niet meer dan één koffertje nodig om gelukkig te zijn”. Ik glimlach terwijl het zweet van mijn hoofd gutst. Onder mijn rekbare joggingpak draag ik drie lingeriesetjes, zes topjes, drie shorts, een sweatertje en twee leggings. Erover een sjaaltje en een wikkelvestje voor de leuk. Je bent een vrouw of niet.

4 opmerkingen:

  1. Vrouwen en kleding..mijn vriendje kijkt mij nog steeds regelmatig vol verbazing aan. Maar wat doe je als je een half jaar lang gaat backpacken en je je hele garderobe voor al die tijd op je rug moet meeslepen? Not to mention het feit dat je eerst van een land met een koel klimaat in een land voor alleen maar luchtige jurkjes etc. belandt! Dilemma dilemma. Gelukkig was vriendje bereid om een gedeelte van mijn spullen in zijn (iets grotere) backpack te proppen en mocht ik van de week zelfs een klein beetje van ons reisbudget shoppen!
    Allemaal goed en wel..Maar wat ben ik blij als ik straks thuis weer beschikking heb over mijn gehele kledingkast!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.