dinsdag 10 januari 2012

ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...

Derek Ogilvie een ontmaskerde leugenaar?
In een persbericht van de Vara lees ik dat Derek Ogilvie door hen “ontmaskerd” is. Het medium dat communiceert met gene zijde, heeft twintig minuten gesproken met de geest van een overledene die later nog springlevend bleek. Dat had Derek niet gemerkt want de dame in kwestie heeft dat twintig minuten lang niet gezegd. Over bedrog gesproken! De programmamakers vinden dat zij hebben “aangetoond” dat Derek een bedrieger is.
Ik ken Derek al jaren. Vaak moet ik ervoor naar zaaltjes in Brabant maar dat geeft niet. Vroeger ging ik iedere zaterdag naar de Tielse hal voor Jomanda’s healing. Ze stond dan bijna transparant te stralen in een lichtblauwe japon. Ik heb gezien dat mensen huilden. Gedreven door hun diepste emoties. Soms liepen volgelingen van achter uit de zaal naar het podium. Zo uit hun rolstoel. Sinds Jomanda naar het buitenland is verhuisd, blijft ook mijn gekochte fles ingestraald water leeg. Uitgeplast werkte het niet.
Een keer bij Derek zit ik op de eerste rij. Ik kijk hem heel vaak aan. Met dezelfde blik als onze Sint Bernhardhond. Gelukkig merkt ook hij onze energiebanen op. Hij komt naar me toe en vraagt of ik contact wil met een overledene. Op dat moment ben ik al bijna in de hemel.
“Begint het met een S?” vraagt hij. Dat is al meteen raak, want ik wil het hebben over iemand die vroeger schilder was. Mijn mond zakt open. Hij weet het gewoon! Meteen vraagt hij of het een donkere man was. Leon was hartstikke kaal, maar toen hij nog jong was, had hij inderdaad bruin haar. Ik knik enthousiast. Derek weet nu zeker dat we ‘connecten’en hij heeft ook meteen contact met Leon. Ik stuiter bijna van mijn stoel. Ik heb speciaal om meer contact te maken Leons horloge omgedaan. Het is groot en grof met gouden schakels, en hij gleed al een paar keer bijna van mijn dunne pols. “Dat horloge is van hem geweest hé?” zegt Derek. Hij voelt dat! Hij kan me ook meteen vertellen dat het horloge heel bijzonder is geweest voor Leon. En dat ik speciaal voor Leon was. Daarom heeft Leon het aan mij gegeven. Derek ziet dat er aan de andere kant iemand bij Leon komt staan die me ook iets wil zeggen. “Ken je iemand met een A?”. Als hij me aankijkt met zijn intens blauwe ogen weet ik eerst niet wie hij bedoelt. Dan bedenk ik me dat de dochter van mijn vroegere buurvrouw 14 jaar geleden is overleden. Ik kende haar niet maar ze heette Annet. Annet wil me laten weten dat ze nu gelukkig is en vrede heeft gevonden. Ze is niet boos op haar moeder. Ik moet echt even op mijn klapstoel gaan zitten.
Nog perplex schuifel ik later naar de auto met Dereks gesigneerde boek stevig onder mijn arm. Ik kreeg het voor een speciale prijs. Derek is mijn held.

4 opmerkingen:

 1. Derek ontmaskerd?! Dat meen je niet! Dat moet ik mijn vriendje vertellen. Derek Olijfolie (omdat zijn achternaam daarop lijkt), noemt hij hem. Zo glad als olijfolie. Dat begint toch met een O? Ik neem nog wel een slokje uit mijn oningestraald waterflesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, het leest lichtelijk sarcastisch ;)
  Tja wat verrassend, ontmaskerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een beetje ongeloofwaardig, ik denk als je droomt dat het echter is als Derek zijn gespeelde fantasie?????/

  'Zonnebloem"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De vraag hier is of het 'verering' met een knipoog is of een soort ironisch schoppen tegen iets waar je totaal niet in gelooft. ;)
  Ik kon er niet de vinger op leggen welke van de twee het is.
  Als de opzet was om mensen op het verkeerde been te zetten, vind ik het wel een aardig goed geslaagde poging.
  Vond het leuk om te lezen.
  S van het VF

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.